Visie

Door de huidige corona maatregelen voelt een grote groep Nederlanders zich onder druk gezet om zich te laten vaccineren. Mensen zijn bang om uitgesloten te worden van de samenleving, hun baan, bedrijf, familie of vrienden kwijt te raken.

Daarnaast zorgen de maatregelen voor tal van andere psychische en emotionele problemen. We zien conflicten binnen relaties, gezinnen en vriendengroepen en tussen mensen die een andere mening hebben over de maatregelen. Mensen hebben spijt van hun vaccinatie, ervaren (ernstige) bijwerkingen of voelen zich eenzaam omdat ze een afwijkende mening hebben.

Deze mensen weten vaak niet waar ze met hun problemen naar toe moeten.

Iedere Nederlander vrij in zijn of haar keuze rond lichaam en gezondheid

Praat Vrij Bij Mij is onderdeel van Stichting Vrij Bij Mij, onder andere bekend van Keuze Vrij Bij Mij. Stichting Vrij Bij Mij heeft als doel dat iedere Nederlander vrij blijft in zijn of haar keuze rond lichaam en gezondheid. Door een luisterend oor te bieden willen wij de problemen van de mensen verlichten en hen sterken in het maken van een eigen keuze rondom vaccinatie.

Daarom starten we Praat Vrij Bij Mij. Eén telefoonnummer dat toegang geeft tot een landelijk netwerk van onafhankelijke coaches en vrijwilligers die onvoorwaardelijk luisteren naar de problemen waar deze mensen tegenaan lopen.

Praat Vrij Bij Mij gaat verder dan een luisterend oor

We zijn niet alleen een luisterend oor, maar reiken ook mogelijkheden aan om hun uitdagingen te gebruiken voor persoonlijke groei.

We laten zien welke vervolgstappen er mogelijk zijn bij professionele coaches en therapeuten. Zo helpen we mensen om in hun kracht te komen en van daaruit hetgeen in de wereld te zetten waar zij het meest gelukkig van worden.

Kernwaarden

Veiligheid

Wij scheppen een onvoorwaardelijke ruimte waarin jij je veilig kan voelen om alles te uiten, precies zoals jij wilt.

Vertrouwen

Hervind het vertrouwen in jezelf, maak weer contact met jouw eigen kern.

Kracht

Voel hoe krachtig je in essentie bent en kies zelf of je die kracht inzet voor verandering of groei.

Menu